Basler nudi osiguranje za lekare

Basler osiguranje, prva švajcarska finansijska grinfild investicija u Srbiji, uvelo je na tržište Srbije osiguranje lekara od profesionalne odgovornosti.

Izvor: Tanjug

Sreda, 02.07.2008.

09:10

Default images

Generalni direktor tog osiguravajućeg društva u Srbiji Vladimir Medan kaže da ovaj vid osiguranja štiti lekare, naročito one u privatnoj praksi, od profesionalne greške, a njime su zaštićeni i pacijenti koji u slučaju neprofesionalnog rada lekara na ovaj način sebi obezbeđuju finansijsku sigurnost.

Medan je istakao da je praksa pokazala da su grešci podložni više najbolji lekari koji su pod velikim pritiskom, jer većina teško obolelih pacijenata želi da ih isključivo oni pregledaju.

Lekari privatnici se kod Baslera mogu opredeliti za osiguranje u iznosu od 30 hiljada, 50 hiljada ili 70 hiljada hiljada evra na godišnjem nivou, dok medicinske sestre takođe mogu koristiti usluge ovog osiguravajućeg društva po tarifi od 20 hiljada evra godišnje.

Basler osiguranje nudi lekarima, doktorima stomatologije, farmaceutima, biohemičarima i drugim zdravstvenim radnicima mogućnost osiguranja privatnih lekara u slučaju privremene nemogućnosti obavljanja delatnosti.

"Dolazak Baslera u Srbiji svedoči o uverenju u stabilizaciju ekonomskih prilika u našoj zemlji", naveo je Medan i dodao da to osiguravajuće društvo donosi i inovacije u ponudi životnih i neživotnih osiguranja, koji će se obavljati posredstvom OTP i Erste banke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: