Juhor: Izvoz mesa vredan 12 mil. €

Industrija mesnih proizvoda i konzervi Juhor iz Jagodine izvešće ove godine mesa i mesnih prerađevina u vrednosti 12 miliona evra.

Izvor: B92

Utorak, 01.07.2008.

08:22

Default images

To je četiri miliona evra više nego lane, a izvoziće se na tržišta okolnih zemalja, u Evropsku uniju i Rusiju, izjavio je generalni direktor te firme Dragan Miladinović.

"Reč je o robama koje su plod veoma ozbiljne saradnje naših i tehnologa Italije, Holandije i Slovenije iz palete od 120 proizvoda i prerađevina od živinskog, goveđeg i svinjskog mesa", rekao je Miladinović.

Juhor je ove godine planirao proizvodnju od 18 do 20 hiljada tona, od toga šest hiljada tona mesa i 12 do 14 hiljada tona prerađevina, napomenuo je Miladinović.

On je dodao da je prošle godine u ovoj firmi sa tradicijom dužom od jednog veka ostvarena proizvodnja od pet hiljada tona mesa i 11 hiljada tona prerađevina, uz promet od 46,5 miliona evra.

Na tržištu BiH, Makedonije, Crne Gore, Albanije, Hrvatske, Italije i Bugarske, najprodavaniji su viršle, specijalna kobasica i jetrena pašteta.

Miladinović je podsetio da Juhor poseduje sertifikate: HACCP i ISO standarde 9001 i 14001, a u martu ove godine doneta je odluka i o uvođenju standarda ISO 22000.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: