Milion dinara za pomoć konkurenosti

Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća dodelila je ugovore za 306 preduzeća u iznosu od milion evra bespovratne finansijske podrške.

Izvor: Tanjug

Utorak, 17.06.2008.

15:03

Default images

Taj novac dodeljen je u okviru projekta podrške razvoja i konkuretnosti preduzeća. Ugovori su dodeljeni preduzećima koji su konkurisali za program bespovratne finansijske pomoći za rast i razvoj konkurentnosti, a iznos koje je dobilo pojedinačno preduzeće iznosi od 100.000 do 600.000 dinara.

Direktor Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva Dejan Jovanović istakao je da najviše sredstava (oko 70 odsto) dodeljeno preduzećima za uvođenje novih sistema kvaliteta .

"Novac za uvođeje sistema kvaliteta dobilo je157 preduzeća, njih 17 dobilo je novac za istraživanje tržišta, 29 preduzeća za unapređenje procesa proizvodnje i poboljšanje organizacione strukture, a 29 preduzeća za poboljšanje postojećih i razvoj novih proizvoda i usluga", rekao je Jovanović.

On je naglasio da je Agencija dodelila i sredstava za razvoj i usavršavanje informacionog sistema u firmama, kao i za dizajniranje proizvoda i pronalažanje poslovnih partnera i investitora.

Za dodelu bespovratnih finansijskih sredstava prijavilo se najviše kompanija iz prerađivačke industrije - 55 odsto, zatim onih koji se bave poljoprivredom, građevinarstvom i pružanjem usluga. Najviše firmi prijavilo se iz Beograda, Novog Sada i Niša, mada su podsticajna sredstva dobila i preduzeća iz Kragujevca, Kruševca, Loznice i Valjeva, Subotice, Vranja i drugih gradova Srbije.

Jovanović je istakao da je dodela bespovratnih finansijskih sredstava još jedan korak ka dostizanju "srećnog preduzeća", a Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva im na taj način pomaže da budu još konkurentniji, da zapošljavaju još više ljudi i doprinesu podizanju nivoa životnog standarda u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: