Hipo osniva penzijski fond

U Srbiji bi uskoro trebalo da počne da radi osmi dobrovoljni penzijski fond, čiji je osnivač Hipo Alpe Adrija banka u Srbiji.

Izvor: B92

Utorak, 17.06.2008.

12:35

Default images

Narodna banka Srbije saopštila je danas da je dodelila dozvolu za rad Društvu za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom Hipo, koji će biti osmi takav fond na srpskom finansijskom tržištu.

NBS je ocenila da će se izdavanjem te dozvole stvoriti uslovi za snažniju konkurenciju i povoljnije ulaganje građana u doborovljne penzijske fondove.

U saopštenju se podseća da je Hipo Alpe Adrija banka u Srbiji počela da radi 2002. godine, kao deo austrijske finansijske grupacije Hipo Alpe Adrija internešnl, a da u Srbiji posluju i lizing kompanija i brokerska kuća.

NBS je najavila da će uskoro izdati još jednu dozvolu za rad i upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima i to međunarodnoj finansijskoj grupi, što bi trebalo da pospeši brži razvoj tog segmenta tržišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: