Radnici Zambera i dalje u štrajku

Vlasnik konfekcije Zamber iz Vranja, britanski biznismen Jani Savas, nije se pojavio pred radnicima koji su u štrajku, kako je obećao menadžer tog preduzeća.

Izvor: Beta

Utorak, 17.06.2008.

08:51

Default images

Oko hiljadu radnika Zambera je prošle nedelje štrajkovalo u fabričkoj hali, jer su nezadovoljni iznosom mesečne zarade koja je iznosila od četiri do šest hiljada dinara.

Nakon toga je menadžer konfekcije Siniša Bundalo obećao da će "novonastali problemi" biti rešeni kada iz Londona u Vranje doputuje Jani Savas, vlasnik Zambera.

Tu Jumkovu konfenkciju početkom 2007. godine kupio je britanski biznismen kiparskog porekla Jani Savas, vlasnik tekstilne kompanije Alena iz Londona.

Savas je krajem 2006. godine, sa Vladom Srbije potpisao ugovor o prvoj grinfild investiciju u Srbiji vredan šest miliona evra. Tim ugovorom on je kupio konfekciju Jumko i preuzeo obavezu da u Vranju, do 1. marta 2008. godine, sagradi novu konfekciju i zaposli tri hiljade radnika.

U međuvremenu nova fabrika je stavljena pod krov, ali su pre mesec dana građevinski radovi zaustavljeni jer novi vlasnik nije izmirio finansijske obaveze prema građevinskom preduzeću Meteor iz Vranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: