Sporna prodaja Kraljevih konaka

Opština Čajetina zatražila je od Agencije za privatizaciju da odloži javnu aukciju za prodaju "Zlatibor turista" u čijem sastavu je i naselje "Kraljevi konaci".

Izvor: B92

Sreda, 04.06.2008.

10:15

Default images

Osnovni razlog za odlaganje privatizacije su neraščisheni imovinsko-pravni odnosi u tom nekadašnjem javnom preduzeću, potvrdio je predsednik opštine Milan Stamatović.

Agencija za privatizaciju i Akcijski fond Republike Srbije ponudili su na prodaju 43,75 odsto ukupnog kapitala "Zlatibor turista", od čega je udeo Republičkog fonda za PIO 10, a Akcijskog fonda Republike Srbije 33, 75 odsto. Aukcija je zakazana za 13.jun s početnom cenom od 37.830.964 dinara, koja je, prema ocenama onih koje se bave prometom nekretnina u ovom turističkom centru, ispod tržišne.

Naselje "Kraljevi konaci", kategorisano sa pet zvezdica, raspolaže sa 23 apartmanske jedinice ukupne površine 1015 metara kvadratnih, a na aukcijskoj ponudi je i restoran "Jezero" sa 348 kvadrata i administrativni prostor od 405 kvadrata.

Kupac "Zlatibor turista" dobija i 13,5 hektara zemljišta, računajući i jezero u centru Zlatibora, koje nije ušlo u procenu vrednosti firme i daje se na korisćenje, što je i glavni razlog nezadovoljstva rukovodstva Čajetine.

Uz ocenu da ima puno nerešenih stvari oko funkcionisanja "Zlatibor turista" i oko osnivačkih prava opštine, Stamatović smatra da bi odlaganje privatizacije bilo najbolje rešenje, kako budući vlasnik ne bio doveden u zabludu šta je kupio.

"Nije pametno u ovom trenutku na brzinu prodavati jedno takvo profitabilno preduzeće, jer, pored neadekvatne početne prodajne cene, tu su i nerašcisćeni odnosi sa malim akcionariama", tvrdi predsednk čajetinske opštine Stamatović.

On smatra da se mora na "sve moguće načine" doći do rešenja, kako bi zemljište i jezero bili vraćeni u posed opštine koja bi ih dovela u funkaciju i privela nameni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: