Širenje Droga Kolinske u Srbiji

Slovenačka kompanija Droga Kolinska planira da ove godine za oko 30 odsto poveća prodaju pića na tržištu Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 03.06.2008.

09:01

Default images

"Srbija je jedno od najznačajnijih tržišta za Droga Kolinsku", rekao je generalni direktor za program pića Droge Kolinske, Andrej Bele.

On je naveo da je Droga Kolinska u Srbiji prošle godine prodala između 32 i 35 miliona litara pića, od čega najviše "kokte" i voda Planačkog Kiseljaka.

Droga Kolinska je u Srbiji vlasnik Palanačkog Kiseljaka iz Smederevske Palanke, i Štarka i Grand proma iz Beograda.

"Naš plan je da tržište Srbije postepeno pripremamo za prodaju mineralne vode 'donat mg’, koji se u nekim zemljama prodaje kao lekovito sredstvo", rekao je Bele i objasnio da upravo zbog lekovitog svojstva te vode nije moguće širiti tržište pre nego se potrošači dobro informišu o tom proizvodu.

Ove godine Droga Kolinska proslavlja 100-godišnjicu proizvodnje "donata mg". Godišnje se u 19 zemalja proda oko 20 miliona litara te vode, a najveća tržišta su, pored Slovenije, Hrvatska i Francuska, ali i Rusija, gde je je prodaja poslednjih pet godina povećana 15 puta.

U Srbiji se trenutno "donat mg" prodaje u malim količinama i to samo u velikim trgovinskim lancima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: