Tender za Jat do kraja juna

Tender za privatizaciju Jat ervejz trebalo bi da bude objavljen pre leta, najavio je direktor te kompanije Saša Vlaisavljević.

Izvor: Blic

Utorak, 03.06.2008.

09:05

Default images

Privatizacija kasni, jer je bilo neophodno da Vlada Srbije otkloni nekoliko prepreka pre otpočinjanja tog procesa, rekao je Vlaisavljević u intervjuu za Blic.

Prema njegovim rečima, najznačajnije prepreke u privatizaciji Jata su rešavanje imovinsko-pravnih odnosa između te kompanije, Jat tehnike, Agencije za kontrolu letenja i Aerodroma "Nikola Tesla“.

"Problem je i prenos osnivačkih prava Jata u društvu „Jat tehnike“ d.o.o. na Republiku Srbiju i najznačajnije, a to smo resorni ministar Ilić i ja potpisali - izrada strategije privatizacije Jata", rekao je Vlaisavljević.

On navodi da je savetnik Vlade Republike Srbije kog predvodi investiciona banka „Rotšild“ trenutno u fazi ažuriranja finalnih verzija svih izveštaja i analiza sa najnovijim podacima za prvi kvartal 2008. godine.

"Kada ova dokumenta odobri Agencija za privatizaciju, oni će biti upućeni Vladi Srbije zajedno sa strategijom privatizacije Jata na usvajanje i pokretanje inicijative za privatizaciju. U svakom slučaju neophodno je da tender za privatizaciju nacionalne kompanjie bude objavljen pre leta i ja imam čvrsta obećanja da će se tako i dogoditi", kaže Vlaisavljević.

Vlaisavljeivić tvrdi da je za Jat kao privatizacioni partner, odnosno novi vlasnik, prihvatljiva svaka kompanija koja se obaveže na investiranje u novu flotu i koja će ponuditi nove garancije za zaposlene.

"Što se tiče cene, nezahvalno je licitirati sumom, ali samo knjigovodstvena vrednost naše kompanije je preko 120 miliona evra", rekao je Vlaisavljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: