Klejts jedini vlasnik Knjaz Miloša

Holandska kompanija Klejts holding (Clates) postala je jedini vlasnik fabrike za proizvodnju mineralne vode i sokova Knjaz Miloš [KNJZ] iz Aranđelovca.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.06.2008.

08:17

Default images

Klejts, koji je povezan sa Denjub fuds grupom, u čijem sastavu posluje aranđelovačka kompanija, već je posedovao 68,53 odsto akcija Knjaz Miloša, pa je zbog racionalizacije i pojednostavljenja poslovanja urađeno “prepakivanje vlasništva”, rekao je direktor za korporativne poslove Denjub fuds grupe Rade Pribićević.

Pribićević je objasnio da su sve akcije Knjaza bile u vlasništvu povezanih kompanija Denjub fuds iz Srbije, Denjub fuds grupe i fonda FPP Balkan limitid i da su sada postale vlasništvo Klejts holdinga, firme koja takođe posluje u sastavu te grupe.

On je dodao da je to urađeno radi pojednostavljivanja donošenja poslovnih odluka i na Skupštini akcionara, ali i sklapanja mogućih poslovnih ugovora, i dodao da ne treba gubiti iz vida i da će to i pojednostaviti čin prodaje Knjaza Miloša.

Na pitanje kada je moguće očekivati tu prodaju, Pribićević je odgovorio da je to "teško sada reći", ali je dodao bi "trebalo da bude realizovana do kraja godine".

Kompanija Klejts, registrovana u Holandiji, kupila je 30. maja u blok transakciji gotovo 115 hiljada akcija Knjaz Miloša na Beogradskoj berzi za 2,2 milijarde dinara. Cena akcija je bila 19.300 dinara po komadu.

Interno restrukturiranje i zaokruživanje vlasništva u aranđelovačkoj fabrici vode Denjub fuds je opočeo 9. aprila kada je u blok transakciji prodato 34 odsto akcija firme za 2,42 milijarde dinara.

Knjaz Miloš planira da u prvih šest meseci 2008. godine proda 109,4 miliona litara vode i ostvari neto prihod od 3,41 milijarde dinara. Planirana neto dobit do juna 2008. godine je 61,74 miliona dinara.

Kompanija je u 2007. godini zabeležila profit od oko 93,37 miliona dinara i pokriva 50 odsto srpskog tržišta na kome je u 2007. godini proizvedeno 6,3 miliona hektolitara vode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: