Stambeni krediti SoGe za vojna lica

Sosijete ženeral banka u Srbiji (SoGe) saopštila je da je profesionalnim vojnim licima počela da odobrava stambene kredite na 30 godina i to uz državnu subvenciju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.05.2008.

14:41

Default images

Kako se precizira u saopštenju, iz budžeta Srbije obezbeđuju se sredstva u iznosu od pet do 25 odsto kupoprodajne cene nekretnine, a ostatak finansira banka.

Kod kredita sa subvencijom efektivna kamatna stopa iznosiće od 4,09 odsto ukoliko se radi o nepromenljivoj, odnosno od 3,64 odsto ukoliko se klijent odluči za kredit sa promenljivom kamatnom stopom.

Vojna lica koja odluče da na takav način reše stambeno pitanje nisu u obavezi da obezbede sopstveno učešće, a u trenutku dospeća poslednje rate kredita ne mogu biti stariji od 70 godina.

Rata kredita, uz ostale obaveze, može da optereti do 50 odsto zarade dužnika ili udruženih primanja, a u procenu kreditne sposobnosti uključuje se i celokupni iznos mesečne naknade dela troškova za zakup stana koje profesionalno vojno lice dobija od Vojske Srbije.

Pored dokumentacije koja je potrebna svim klijentima, profesionalna vojna lica dostavljaju i izjavu overenu od nadležnog starešine da svoje stambeno pitanje rešavaju trajno putem kredita i da se odriču prava na rešavanje stambenog pitanja po propisima o stambenom obezbedjenju u Ministarstvu odbrane.

Osim tih dokumenata, vojna lica treba da podnesu i potvrdu o procentu kreditnih sredstava iz budžeta Srbije na koji imaju pravo i Rešenje o visini sredstava koje korisnik kredita ostvaruje po osnovu mesečne naknade dela troškova za zakup stana, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: