Uvećana proizvodnja HE Pirot

Planom proizvodnje u prvom kvartalu 2008. HE "Pirot" trebalo je da proizvede 53 miliona kilovat sati struje, a proizvela je 63 miliona, što je za oko 18% više od plana.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.05.2008.

10:02

Default images

Direktor te hidroelektrane Jovan Stevčić je rekao da je plan proizvodnje struje leti dosta nizak i da se energija u akumulaciji čuva za zimu.

"U akumulacionom jezeru u ovom trenutku ima vode za proizvodnju još 61 miliona kilovati sati struje", rekao je Stevčić.

Prema njegovim rečima, HE "Pirot" nedavno je organizovala još jednu akciju čišćenja jezera i tom prilikom je sakupljeno osam kubika plastičnih flaša.

"To je zaista zabrinjavajući podatak i ne treba posebno govoriti o odnosu prema životnoj sredini", naveo je Stevčić i dodao da su preko medija uputili apel svima da uklone svoja plovila koja se nalaze pored brane i koja oštećuju izolaciju ustava i objekte koji se nalaze pored nje.

"Ako ih sami ne uklone, moraćemo to mi da učinimo", rekao je Stevčić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: