Invej dao zadrugama seme suncokreta

Kompanija Invej, u čijem sastavu posluju uljare Sunce i Vital, je do sada zadrugama besplatno podelila hibridno seme suncokreta za setvu oko 50 hiljada hektara.

Izvor: Beta

Četvrtak, 08.05.2008.

08:57

Default images

Do sada je oko 200 zadruga preuzelo seme vredno dva miliona evra, a zbog velikog interesovanja, akcija će trajati i dalje. Svi koji žele da dobiju besplatno seme moraju da se obavežu da će na jesen kompaniji Invej prodati svoje zalihe suncokreta i to po ceni sa Produktne berze u Novom Sadu, ali koja ne može biti niža od 350 evra po toni.

Time se izbegava mogućnost da uljare u sastavu Inveja ponovo ostanu bez sirovina neophodnih za proizvodnju, kao što se to desilo ovog proleća, istakli su u Inveju i dodali da se besplatnom podelom semena i osiguravanjem sigurnih zaliha sucokreta, obezbeđuje i stabilna cena ulja.

U Inveju ističu da je vlasnik Predrag Ranković hteo da u Srbiji primeni praksu argentinskih uljara koje uspešno posluju uz besplatnu podelu semena.

Prošle godine Invej je posejao oko 40 hiljada hektara pod suncokretom, a ove godine u toj kompaniji očekuju da će verovatno biti posejano 70 hiljada hektara. U Srbiji je prošle godine pod suncokretom bilo zasejano 130 hiljada hektara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: