Jagodinski Kablovi izvoze u Švedsku

Industrija kablova u Jagodini ugovorila je izvoz energetskih kablova u Švedsku vredan 15 miliona evra, a za kupovinu te fabrike je zainteresovan Oleg Deripaska.

Izvor: B92

Sreda, 07.05.2008.

13:37

Default images

Ugovor o izvozu sa jednom firmom iz Švedska biće potpisan polovinom ovog meseca kada će se znati i dugi detalji, izjavila je novinarima direktor izvoza u "Kablovima" Olgica Stojanović.

Ministarstvo za ekonomiju i regionalni razvoj odoborilo je za ovaj posao "Kablovima" subvenciju od 21 milion dinara za nabavku repro materijala i zahvaljujući tom poslu pogoni energetskih kablova biće u potpunsti uposleni.

Industrija kablova bila je lane na čelu liste deset najvećih izvoznika u 13 opština Šumadije i Pomoravlja.

Do 6. juna traje rok za otkup tenderske dokumentacije za prtivatizaciju Industrije kablova, koja je i najveći proizvođač kablova i kablovskog pribora na Balkanu, a do sada su dokumentaciju otkupile tri firme iz Rusije i jedna iz Belorusije.

Na tenderu će biti 100 odsto društvenogh kapitala. Nezvanično se saznaje da je za kupovinu "Kablova" zainteresovana ruska firma SUAL, sedmi po veličini proizvođač aluminijuma u svetu, čiji je vlasnik Oleg Deripaska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: