Drakulić i Kovač opet hoće RTB Bor

U slučaju da država zatraži strateškog partnera, Ist point i Atek bi se rado odazvali, SMR i Dandi bi „razmislili", a Grke posao ne zanima, piše list Biznis.

Izvor: B92

Sreda, 07.05.2008.

13:20

Default images

Vlasnik Ist Pointa Zoran Drakulić kaže da je njegova kompanija i dalje zainteresovana za RTB Bor i da će se rado odazvati pozivu države za „strateškog partnera" najvećeg srpskog rudarskog basena, ukoliko ga bude bilo. Država je najavila potragu za strateškim partnerom nakon neuspeha i drugog tendera za RTB Bor.

Drakulić kaže da je iz novina saznao da su se navodno pojavili „veliki igrači" zainteresovani za strateško partnerstvo sa državom za Bor. "Mislim da su priče o navodnom interesovanju svih tih kompanija glasine, jer da su oni zaista zainteresovani, pojavili bi se i ranije", kaže Drakulić.

Vlasnik kompanije Atek Mirko Kovač kaže za Biznis da je, bez obzira na to što je na drugom tenderu za Bor „neslavno" prošao, i dalje zainteresovan za učešće u privatizaciji RTB-a Bor, i dalje zainteresovan za učešće u privatizaciji.

"Čuli smo da će država tražiti strateškog partnera za RTB Bor i ne isključujem mogućnost da to bude Atek", kaže Kovač i dodaje da je njegova kompanija zainteresovana za učešće u svakoj zajedničkoj transakciji vezanoj za Bor koja će se pozitivno reflektovati na ekonomiju kako Ateka i RTB-a Bor, tako i čitavog borskog regiona. U Deripaskinom SMR-u kažu da im opcija „strateškog partnerstva" nije ponuđena, ali da su oni ozbiljna kompanija koja je zainteresovana za svaki vid konstruktivnog dijaloga sa relevantnim partnerima o uzajamnoj saradnji.

"Sačekaćemo da vidimo koji će biti uslovi za stupanje u strateško partnerstvo i kada budemo dobili konkretnu ponudu, odgovorićemo", kaže Jelena Rolins, direktorka Sektora za Komunikacije u SMR-u, i dodaje da se SMR ne plaši konkurencije, pa čak i kad su u pitanju velike kompanije poput Rio Tinta, kanadskog Dandija i grčkog Mitelineosa.

List Biznis navodi i da će kanadski Dandi nakon objavljivanja ponude i uslova za strateškog partnera u Boru odlučiti da li će uopšte ići na pregovore sa državom, dok u grčkom Mitelineosu kažu da ova kompanija nije zainteresovana za bilo kakvu priču u vezi sa privatizacijom RTB-a Bor, pa ni za strateško partnerstvo sa državom Srbijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: