Indeksi drugi dan beleže pad

Indeksi akcija Beogradske berze i drugi uzastopni dan su u padu i Belex15 je izgubio 1,29 odsto, a opšti Belexline 0,9 procenata na vrednosti.

Izvor: B92

Utorak, 06.05.2008.

16:01

Default images

Promet je vredeo 110 miliona dinara, odnosno 1,35 miliona evra. Učešće stranih investitora bilo je 37 odsto u ukupnoj i gotovo 50 u trgovini akcijama, pri čemu u kupovini akcija bezmalo 51 a u prodaji par procenata manje.

U kontinuiranoj trgovini dve akcije imale su dvocifreni pad - Univerzalova [UNVR], od bezmalo 16 odsto, uz 60 akcija u prometu, i građevinskog preduzeća Napred [NPRD], od 11,6 odsto, takođe uz mali promet.

Gotovo pet procenata pala je cena Messer Tehnogasa [TGAS] dok je Ikarbus [IKRB] sa padom nešto većim od četiri odsto izgubio gotovo sve što je dan ranije dobio. Hartija AIK banke [AIKB] pojeftinila je bezmalo četiri procenta ali je u trgovini tom akcijom ostvaren najveći promet danas, od 21,73 miliona dinara.

Dobitnike predvodi građevinska kompanija "Ratko Mitrović" [RMBG] sa rastom većim od 15 procenata, ali uz skroman promet. Progres [PRGS] je dobio na vrednosti nepunih pet procenata, vranjski Simpo [SMPO] malo više od četiri a hartije novosadske Metals banke [MTBN] i prevoznika Laste [LSTA] poskupele su po nešto više od dva procenta.

Na listi akcija sa većim prometom, pored AIK banke, našli su se i Veterinarski zavod Subotica [VZAS] sa 15,5 miliona dinara, Agrobanka [AGBN] sa 12,5 miliona, Metals banka sa 9,8 miliona i zrenjaninski metalac Radijator [RDJZ] sa četiri miliona.

Najveće interesovanje u trgovini po metodu preovlađujuće cene bilo je za akcije Vetfarma [VETF] i ostvaren je promet od 4,17 miliona dinara uz cenu od 48.000 dinara, 6,67 odsto višu nego prethodnog dana.

Prometi veći od milion dinara bili su još jedino u trgovini hartijama somborskog preduzeća Bane [BANE], od 2,26 miliona, i DDOR Novi Sad [DDNS], od 1,36 miliona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: