Tadić: Još dva auto proizvođača

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da su u toku pregovori o dolasku još dve automobilske kompanije u Srbiju; Dinkić najavio ukidanje carine.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 06.05.2008.

15:24

Default images

Ukoliko te dve kompanije dođu u Srbiju, Srbija će biti zemlja u kojoj se proizvodi najveći broj automobila po stanovniku i postaće centar automobilske industrije u Evropi, rekao je Tadić.

On nije želeo da otkrije imena tih kompanija, a na pitanje da li se pregovara sa Folksvagenom je kazao da je to samo jedna od evropskih kompanija.

Tadić je, nakon potpisivanja sporazuma između Ministarstva ekonomije Mlađana Dinkića i predstavnika sindikata Grupe Zastava o isplati otpremnina i zaostalih zarada radnicima Zastave, kazao da Srbija može u narednih nekoliko godina da privuče tri proizvođača automobila.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić najavio je da će od 1. januara 2009. godine biti prepolovljene carine na uvoz svih automobila u Srbiju.

Dinkić je kazao da je to dogovoreno sa predstavnicima Fijata i dodao da bi na osnovu tog dogovora kroz dve godine trebalo da budu potpuno ukinute carine na uvoz vozila u Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: