Evro sutra 82,6 dinara

Dinar je nastavio da slabi prema evru, pa će kupovni kurs evra sutra najverovatnije premašiti 83 dinara.

Izvor: B92

Utorak, 06.05.2008.

15:20

Default images

U današnjoj međubankarskoj trgovini, evro je dostigao vrednost od 82,6 dinara, koliki će sutra i biti srednji zvanični kurs, a razlog da domaća valuta za samo jedan dan izgubi oko dva odsto svoje vrednosti je neizvesnost ishoda izbora, kaže za B92 ekonomista Goran Nikolić.

Vrednost današnje trgovine banaka devizama iznosila je oko 90 miliona evra do 13 sati, od čega je učešće Narodne banke Srbije bilo 10 miliona evra.

Prema rečima Nikolića, suštinski razlog za nagli i veliki skok evra je politički rizik, ali i različita očekivanje banaka o vrednosti dinara posle izbora.

„Redovne potrebe se zadovoljavaju sa30 do 40 miliona, tako da se u ovoj trgovini vidi predviđanje banaka od kojih neke misle da će kurs pasti, a druge da će rasti i pokušavaju na taj način da zarade“, precizirao je Nikolić.

Evro je danas po srednjem kursu vredeo 81,1 dinar, što je 45 para više nego juče, odnosno 1,4 dinara više nego 29. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: