NBS: U inostranstvo sa 10.000 evra

Od 1. juna ove godine građani će moći da iz zemlje slobodno iznesu 10.000 evra, na osnovu izmene Odluke Narodne banke Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 06.05.2008.

15:01

Default images

Isti iznos novca u Srbiju će moći da unesu strani državljani bez obaveze prijavljivanja carini. Sada taj limit iznosi 5.000 evra ili protivvrednost različitih valuta uključujući i dinare.

Narodna banka je saopštila da će povećanjem pomenutog iznosa na 10.000 evra NBS uskladiti svoj propis sa Predlogom zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, u kojem je predviđen isti iznos koji pojedinci mogu slobodno prenositi u inostranstvo, odnosno iz inostranstva.

Reč je o matičnom zakonu za ovu oblast čiji je predlog upućen u Skupštinu republike Srbije na usvanje, pa će usklađivanje regulative olakšati njegovu primenu.

Takođe, ovim se domaći propisi usklađuju sa propisima Evropske unije, što će uticati na liberalizaciju iznošenja ili unošenja efektive u zemlje EU do potpunog ukidanja ograničena, a planirano je pojednostavljivanje procedura na granici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: