U petak o energetskom sporazumu

Vlada Srbije najverovatije će u petak usvojiti predlog zakon o energetskom sporazumu sa Rusijom, nakon što se Denokratska stranka sa tim saglasila.

Izvor: B92

Utorak, 06.05.2008.

09:44

Default images

Premijer Vojislav Koštunica najavio je da će redovnu sednicu Vlade umesto u četvrtak, zakazati za 9. maj "kako bismo na Dan pobede mogli da donesemo odluku o potvrđivanju izuzetno značajnog energetskog sporazuma sa Rusijom".

Koštunica je ocenio da je "veoma dobro što stižu najave da će svi ministri ovaj put glasati za ovaj sporazum".

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić potvrdio je da će ministri iz Demokrtske stranke glasati za predlog o ratifikaciji sporazuma, kao i da će taj dokument biti upućen novom sazivu parlamenta.

"Demokratska stranka podržava sporazum svim srcem jer će obezbediti dugoročnu energetsku stabilnost zemlji ali smatramo da time ne treba da se bavi dosadašnji skupštinski saziv, uoči izbora, jer bi to moglo da bude zlouptrebljeno u predizbornoj kampanji", rekao je Jeremić.

On je naveo da je DS to želela da izbegne i da je u medijima pogrešno protumačena izjava predsednika Srbije i lidera DS-a Borisa Tadića o tome koji saziv parlamenta treba da ratifikuje energetski sporazum.

Jeremić, međutim, nije objasnio zašto je DS promenio mišljenje da tehnička vlada nema kapacitet da parlamentu predlaže zakone, zbog čega su ministri iz te stranke dva puta odbijali da daju saglasnost na takav predlog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: