Treći put produžen tender za Lastu

Agencija za privatizaciju Srbije objavila je da je produžila rok za dostavljanje ponuda za kupovinu preduzeća Lasta.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.03.2008.

15:55

Default images

Tender za prodaju paketa od 64,4 odsto akcija preduzeća Lasta iz Beograda produžen je do 30. juna ove godine. Tender je prvi put objavljen u novembru prošle godine, već je bio u februaru produžen do 7. marta i ovo je treće produženje roka za slanje ponuda.

Novo produženje tendera usledilo je, kako su rekli predstavnici Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, na zahtev potencijalnih kupaca, koji čekaju rezulate parlamentarnih izbora u Srbiji, zakazanih za 11. maj.

Podsetimo, ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić nedavno je izjavio da je od najvećih evropskih autotransportnih kompanija stigao zahtev da rok za dostavljanje ponuda za Lastu bude odložen za jun, kako bi videli rezultate izbora.

Uslov za učestvovanje na tenderu za prodaju Laste je da se potencijalni kupac bavi prevozom najmanje tri poslednje godine, da u ovoj godini koristi najmanje 250 autobusa i da je u prošloj godini imao poslovni prihod od najmanje 150 miliona evra, samostalno ili preko zavisnih društava u kojima ima najmanje 50 odsto vlasništva.

Lasta se bavi saobraćajem, turizmom, ugostiteljstvom, trgovinom, uslugama i proizvodnjom guma, a u voznom parku ima 785 autobusa. Kako je ranije objavljeno, za kupovinu paketa od 64,4 odsto akcija Laste zainteresovani su izraelski Kavim, francuski Keolis i londonska firma Ariva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: