Od danas tramvajski most na Savi

Stari savski most pušten je danas u saobraćaj posle skoro šestomesečne rekonstrukcije, vredne oko 10 miliona evra.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.03.2008.

08:40

Default images

Obnova mosta počela je 13. oktobra i rok za završetak je više puta produžavan, a gradske vlasti su kašnjenje pravdale lošim vremenom i visokim vodostajem koji su proteklih pet i po meseci ometali radnike preduzeća „Intermost“, izvođača radova.

Zbog viskog nivoa vode posao na stubovima još nije u potpunosti završen, ali to neće uticati na saobraćajna vozila.

Osim nove saobraćajne signalizacije, ograde i najkvalitetnijeg livenog asfalta koji je postavljen na kolovozu, Stari savski most dobiće i dekorativno osvetljenje, a popravku je finansirala Skupština grada, uz pomoć kredita Evropske investicione banke.

Prema najavama gradske uprave, vraćanjem u funkciju Savskog mosta povećaće se protok saobraćaja pre nego što počnu radovi na sanaciji Pančevačkog mosta i gazele, a saobraćajne gužve na ulicama bi do tada trebalo da budu manje.

Savski most je dugačak oko 430 metara i ima po jednu traku za drumska vozila koju koriste i tramvaji.

Most su 1942. izgradili Nemci, jer je most kralja Aleksandra, jedini koji je prelazio preko Save, tokom Drugog svetskog rata srušen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: