Odložiti tendere za Zastavu i Lastu

Zbog političke nestabilnosti u zemlji biće pomereni rokovi za dostavljanje ponuda na tenderima za prodaju Zastave i Laste.

Izvor: B92

Petak, 21.03.2008.

16:43

Default images

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić kaže da je od najvećih evropskih autotransportnih kompanija stigao zahtev da rok za dostavljanje ponuda za Lastu bude odložen za jun, kako bi videli rezultate izbora.

Prethodni rok bio je 4. april, a zainteresovani ponuđači su londonska Ariva, izraelski Kavim i francuski Keolis.

Prema njegovim rečima, na zahtev investitora podnošenje ponuda za Zastavu odloženo je za septembar. Postoji mogućnost da u tu kompaniju bude uloženo 300 miliona evra, a zainteresovane su četvrta i peta najveća automobilska kompanija na svetu, precizirao je ministar Dinkić.

Potpredsednik vlade Božidar Đelić i ministar Dinkić složili su se da će, ukoliko na parlamentarnim izborima pobedi proevropska vlada, biti obezbeđen priliv stranih direktnih investicija, makroekonomska stabilnost u Srbiji, jednocifrena inflacija i smanjenje nezaposlenosti.

Oni su istakli i da postoji opasnost da strani investitori, ukoliko politička nestabilnost u Srbiji potraje, preusmere svoja ulaganja u susedne Bugarsku i Rumuniju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: