Propao tender za Mostogradnju

Agencija za privatizaciju proglasila je neupešnom tender za prodaju preduzeća Mostogradnja, jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

Izvor: B92

Petak, 21.03.2008.

10:33

Default images

Rok za podnošenje ponuda za kupovinu 53,3 odsto građevinskog preduzeća Mostogradnja istekao je 25. januara. Iako su otkupile tendersku dokumentaciju, beogradska kompanija Alpina i austrijski Štrabag, nisu dostavili obavezujuće ponude, saopštila je Agencija za privatizaciju.

Tender za prodaju većinskog kapitala Mostogradnje u vlasništvu države, Akcijskog fonda i Fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje objavljen je u novembru, a jednom je produžen i rok za dostavljanje ponuda.

U Mostogradnji je zaposlen 1.421 radnik, a većina njih su mali akcionari, koji ukupno imaju u vlasništvu 29,9 odsto kapitala tog preduzeća.

Mostogradnja je osnovana 1945. godine, izgradila je 12 mostova preko Dunava, 16 mostova preko Save, uključujući i one u bivšoj Jugoslaviji i više od 2.000 drugih mostova, ukupne dužine 250 kilometara.

Trenutno je angažovana na izgradnji obilaznice oko Beograda, mosta kod Beške i na većim projektima u Novom Sadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: