Cepter ponudio najmanje za Optiku

Najviše novca za Optiku ponudio Veterinarski zavod Zemun, dok najskromnija ponuda Flipa Ceptera iznosi 811.000 evra.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.03.2008.

12:12

Default images

Veterinarski zavod Zemun, koji je u vlasništvu tekstilne firme „Zekstra“, ponudio je za kupovinu 59,9 odsto firme „Optika“ 7,6 miliona evra, sledi ponuda „Grosoptika“ od 5,5 miliona evra, dok je konzorcijum „Lili drogerije“ i firme „Fins trejd“ spreman da plati 5,2 miliona evra.

Ubedljivo najmanje novca ponudila je firma „Houm art and sejls srvisis“ (Home Art & Sales Services) Filipa Ceptera i to 811.000 evra, a više od njega nude i subotička „Fidelinka“ (4,3 miliona evra) i italijanski „Salmoirađi i Viđano“ (Salmoiraghi & Vigano S.p.a) (3,6 miliona evra), saopštila je Agencija za privatizaciju.

Pored novca za većinski paket akcija, svi zainteresovani su ponudili i investicije u iznosu od 300.000 do milion evra.

Agencija za privatizaciju će u roku od mesec dana rangirati pristigle ponude i objaviti rezultate tendera.

Veterinarski zavod Zemun je nudeći 7,6 miliona evra ponudio 200 evra po akciji „Optike“, čija je trenutna cena na Beogradskoj berzi 7.500 dinara (89 evra). Knjigovodstvena vrednost akcije „Optike“ je 4.621 dinar.

Preduzeće za proizvodnju i trgovinu „Optika“ ima 63 lokala, ukupne površine 21.000 kvadratnih metara. Od toga su 33 u Beogradu, a jedan je i na početku glavnog beogradskog šetališta, u Knez MIhalovoj ulici, površine 66 kvadratnih metara. Vlasnik „Zekstre“ Dragan Đurić kaže da „Optiku“ želi da kupi ne zbog njenih nekretnina, već zbog delatnosti.

„Naravno da ćemo da zadržimo delatnost. Ali ćemo je podići na mnogo viši nivo. Po ugledu na italijanske kompanije te vrste napravićemo od Optike dobar biznis. Da bi to uspeli, moramo da odmah u startu uložimo najmanje četiri-pet miliona evra“, navodi Đurić.

Tender za „Optiku“ je raspisan posle neuspele prodaje preko ponuda za preuzimanje 2006. godine. Tada su, uglavnom, konkurisali isti kupci, a sa spiska nedostaje samo „Delta maksi“. Država je tada odlučila da ne odgovori ni na jednu ponudu, s obrazloženjem da su ponuđene cene bile niske, tražeći i garancije da će kupac zadržati delatnosti preduzeća „Optika“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: