"Plaza" u Kragujevcu kreće od jula

Izraelska kompanija "Plaza" počeće u julu izgradnju trgovinskog centra u Kragujevcu, površine 80 hiljada kvadratnih metara.

Izvor: B92

Sreda, 19.03.2008.

17:49

Default images

Centar bi trebalo da bude završen do kraja naredne godine, saopštili su predstavnici te kompanije koji navode da vrednost investicije iznosi 60 miliona evra.

Plaza centar u Kragujevcu imaće dva sprata iznad zemlje i isto toliko ispod, a posao će dobiti oko dve hiljade Kragujevčana. Reč je o prvom objektu Plaze u Srbiji, koji će biti najsavremeniji među 30 koliko ih ta kompanija ima u svetu, jer će se koristiti savremena arhitektonska dostignuća, tako da će imati krov od savitljivog alumunijuma koji će u toku dana više puta menjati boju.

Direktor Plaze za Srbiju Sagiv Mager je rekao da će šoping centar pored trgovinskih objekata imati i nekoliko bioskopa, zabavni park, restoran i druge objekte uslužne delatnosti, kao i 1.200 parking mesta. Objekat će biti okružen zelenom površinom, a i unutar objekta svaki sprat će imati drveće.

Izraelska kompanija kupila je u novembru prošle godine plac površine 2,4 hektara na licitaciji, po ceni od 19 hiljada evra za ar, u najstarijem kragujevačkom naselju Stara radnička kolonija.

Prema rečima direktora PMP grupe, lokalnog partnera Plaze za Srbiju, Žarka Pavlovića u izgradnji objekta u Kragujevcu učestvovaće i lokalne građevinske firme. U prve dve godine u Plazi u Kragujevcu radiće menadžeri te kompanije iz Izraela, koje će potom zameniti kragujevački, naveo je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: