Dojče banka uz Horgoš-Požegu

Dojče banka neće odustati od saradnje sa Vladom Srbije i koncesionarima u realizaciji projekta Horgoš-Požega.

Izvor: B92

Utorak, 04.03.2008.

08:38

Default images

"Dojče banka, kao glavni finansijer izgradnje autoputa Horgoš-Požega, nastavlja da sarađuje sa Vladom i koncesionarima i da radi na stvaranju uslova koji će obezbediti uspeh tom strateškom projektu od nacionalnog značaja za Srbiju", navodi se u saopštenju.

Beogradski mediji su proteklog vikenda, pozivajući se na izvore iz Vlade Srbije, javili da Dojče banka kao glavni finansijer izgradnje autoputa Horgoš-Požega planira da se povuče iz tog posla zbog nestabilne političke situacije u Srbiji.

To bi koncesionara, konzorcijum austrijskih firmi Alpina i Por (PORR), stavilo u situaciju da za mesec dana nađe novog finansijera ili da raskine ugovor o koncesiji.

Ugovorom o koncesiji planirano je da do 31. marta ove godine bude završena eksproprijacija zemljišta i da započne izgradnja autoputa od granice sa Mađarskom do Požege.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: