"Karlsberg" ulaže 30 miliona evra

Kompanija Karlsberg Srbija najavila da će 2008. u razvoj i proširenje kapaciteta pivare u Čelarevu investirati 30 miliona evra.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 03.03.2008.

08:11

Default images

Generalni direktor Karlsberga za jugoistočnu Evropu Isak Sseps (Isaac Sheps) kaže da će ta ulaganja omogućiti da se proizvodnja piva u Čelarevu poveća sa 1,5 miliona hektolitara, koliko je proizvedeno u 2007. na dva miliona hektolitara u ovoj godini.

Karlsberg na srpskom tržištu piva zauzima drugo mesto sa 22,4 odsto učešća.

Na pitanje da li će politička neizvesnost u Srbiji uticati na poslovanje te kompanije, Šeps je kazao da je Karlsberg globalna kompanija koja se ne bavi politikom, već biznisom.

"Stabilnost svake zemlje je važna za ekonomiju, svakom poslu je potrebna stabilnost, tako da je ona i nama potrebna i nadamo se da će sve biti u redu", izjavio je on. Šeps je ocenio i da će dolazak kompanije Hajeneken (Heineken) na srpsko tržište, preuzimanjem MB pivare, povećati konkurenciju na tržištu zbog koje će svi učesnici profitirati.

Svaka konkurencija je dobro došla, istakao je, a posebno kvalitetna.

Multinacionalna kompanija Karlsberg, osnovana u Danskoj, investirala je 118 miliona evra u Srbiji od 2004. godine kada je kupila pivaru Čelarevo do danas.

Karlsberg Srbija je najveća pivara te danske grupacije od četiri pivare u regionu, koje se nalaze još u Rumuniji, Bugarskoj i Hrvatskoj, a sedište grupacije za jugoistočnu Evropu je u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: