Saramandić novi direktor NIS-a

Upravni odbor Naftne industrije Srbije (NIS) imenovao je Miloša Saramandića za novog generalnog direktora te kompanije.

Izvor: Beta

Četvrtak, 28.02.2008.

16:30

Default images

Kako se navodi u saopštenju NIS-a, Saramandić je diplomirani ekonomista, a u nacionalnoj naftnoj kompaniji je zaposlen od 1996. godine. Od 2005. godine do danas, obavljao je više odgovornih funkcija u vrhu menadžmenta javnog preduzeća Srbijagas.

U saopštenju se dodaje da je Skupština akcionara NIS-a, dosadašnjeg generalnog direktora Srdjana Bošnjakovića, imenovala za predsednika Upravnog odbora NIS-a umesto Željka Popovića. Bošnjaković će novu funkciju preuzeti 1. marta.

Na današnjoj sednici Upavnog odbora, kako se naglašava u saopštenju, usvojen je i Izveštaj o poslovanju NIS-a u 2007. godini u kojem je navedeno da je nacionalna naftna kompanija ostvarila dobit od 8,1 milijardi dinara ili oko 17,5 odsto više nego 2006. godine.

Kostreš: Vojvodina o prodaji NIS-a

Novi Sad - Predsednik Skupštine Vojvodine Bojan Kostreš kaže da će 17. ili 18. marta biti održana vanredna sednica pokrajinskog parlamenta na kojoj će se raspravljati o najavljenoj prodaji Naftne industrije Srbije Gaspromu.

Kostreš je kazao da "niko nije protiv privatizacije" ni protiv saradnje sa Rusijom, koja je veliki svetski proizvođač gasa, ali da je potrebno dogovoriti se o drugačijem načinu prodaje.

Prema njegovim rečima, prodaja NIS-a bez tendera ne smatra se dobrodošlom u Vojvodini, gde se nalaze sva domaća nalazišta nafte i gasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: