Akcija "Beka" vredi najmanje 270 €

Tržišna vrednost jedne akcije "Beka" iznosi najmanje 270 evra smatra Zlatko Kunštek, predsednik UO Udruženja akcionara.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.02.2008.

08:39

Default images

Predsednik upravnog odbora Udruženja akcionara beogradske konfekcije "Beko" Zlatko Kunštek poručio je danas akcionarima "Beka" da tržišna vrednost jedne akcije te firme iznosi 270 evra i da akcionari ne bi trebalo da prodaju svoje akcije ispod te cene, ukoliko se pojave zainteresovani kupci.

"Dugim trajanjem stečajnog postupka i namernim iscrpljivanjem finansija i strpljenja stvoreni su akcionari koji su postali laki plen moćnih tajkuna", rekao je u izjavi Tanjugu Kunštek.

Prema njegovim navodima, prosečnom akcionaru koji ima oko 80 akcija i čije akcije vrede oko 21.600 evra nude se veoma mali iznosi i brza isplata bez objašnjenja da je vrednost akcija viša.

Kunštek tvrdi da imovina "Beka" vredi najmanje 140 miliona evra kao i da se organizovanjem zajedničkog paketa akcija, i prodajom na berzi može postići veća cena. U Udruženju akcionara "Beka" okupljeno je 4.537 akcionara i oni su vlasnici 60 odsto ukupnog kapitala tog akcionarskog društva.

U tom Udruženju objašnjavaju da prema Zakonu o stečajnom postupku nakon što se stečajni postupak okonča i obavi završna deoba, preostali višak deobne stečajne mase preda se akcionarima ili vlasnicima, nakon čega bi "Beko" izašao iz stečaja, formiralo se novo akcionarsko društvo i upisalo u Centralni registar.

Plan akcionara je da se posle toga održi osnivačka skupština novog akcionarskog društva i uradi nova procena kapitala, i organizuje prodaja zajedničkog paketa akcija "Beka" na berzi.

Preduzeće "Beko" nalazi se u stečaju od 2003. godine i do sada je od prodate imovine prihodovano do 66 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: