Fabrika lepljivih traka u Kuli

U Kuli je otvorena moderna Fabrika za proizvodnju lepljivih traka "Eko tejp" u koju je uloženo oko 62,5 miliona dinara.

Izvor: Beta

Sreda, 27.02.2008.

09:40

Default images

Fabrika se nalazi u jednoj od hala Fabrike armatura "Istra", a predviđa se da će se u njoj godišnje proizvoditi oko pet miliona komada lepljivih traka, dok će godišnji bruto prihod biti oko 1,8 miliona evra.

Vlasnik fabrike Radojica Korać rekao je novinarima da je "Eko tejp" specijalizovana fabrika za proizvodnju bio-orijentisanih polipropilenskih folija i fabrika za oslojavanje i kaširanje materijala nanošenjem lepka.

On je naglasio da je proizvodnja u fabrici potpuno ekološki čista, jer nema otpadnih voda niti gasova koji bi se ispuštali u atmosferu.

Prema rečima Koraća, ovako zaokružena proizvodnja lepljivih traka trenutno ne postoji nigde na području zapadnog Balkana.

Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić kazao je otvarajući fabriku u kojoj je trenutno zaposleno 26 radnika da je Izvršno veće preko Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj za realizaciju ovog projekta izdvojilo 14,4 miliona dinara.

Pajtić je izrazio očekivanje da fabrika uskoro proširi kapacitet i tako obezbedi još oko 50 novih radnih mesta, dok će kroz razne kooperacije angažovati još 200 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: