Jelašić zaradio pet miliona dinara

Radovan Jelašić je obavljajući funkciju guvernera NBS u 2007. zaradio 4,95 miliona dinara, objavila je Centralna banka.

Izvor: B92

Sreda, 27.02.2008.

08:42

Default images

Prosečna mesečna neto plata guvernera Narodne banke Srbije iznosila je u prošloj godini 412.175 dinara, pa će prvi čovek centralne banke platiti I godišnji porez na dohodak građana u iznosu od 353.701 dinar, navodi se na sajtu NBS.

To znači da je po odbitku tog poreza, prosečna mesečna zarada guvernera iznosila 382.700 dinara.

“Guverner Jelašić sva lična primanja ostvaruje isključivo po osnovu svog rada u NBS, nije član nijednog upravnog ili nadzornog odbora i kao predstavnik Srbije u Međunarodnom monetarnom fondu nema nikakvu materijalnu nadoknadu”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, NBS će ubuduće, pored fonda zarada svih ključnih rukovodilaca, u svoj godišnji finansijski izveštaj uključivati i pojedinačne zarade koje su guverner, viceguverneri, članovi Saveta i generalni sekretar Narodne banke ostvarili u godini na koju se izveštaj odnosi.

To znači da će ti podaci biti sastavni deo finansijskog izveštaja za 2007. godinu, koji će biti podnet Skupštini Srbije i biće objavljen na sajtu centralne banke.

Kako se podseća, finansijski izveštaj NBS sadrži i mišljenje nezavisnog revizora, koje će biti objavljen najkasnije do kraja juna 2008. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: