Elgolf gradi golf terene u Surčinu

Kompanija Elgolf iz Beograda pobedila je na konkursu za zakup 300 hektara zemljišta za golf i kriket terene u Surčinu.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 26.02.2008.

16:45

Default images

Ponuda te kompanije iznosi 26 miliona evra, a članica konkursne komisije Branka Davidović je kazala da će, prema uslovima iz ponude, izgradnja terena početi u roku od četiri godine, a da će u prvih šest godina biti izgrađena tri terena za golf.

Planirano je da se na 300 hektara zemljišta u selu Bečmen, oko 25 kilometara od centra Beograda, pored terena za golf i kriket, izgrade hotelski kompleks, stanovi, komercijalni objekti, veštačko jezero, tereni za tenis i boćanje, kuglana i obdanište u prirodi.

Preduzeće Elgolf se obavezalo da izgradnju stambenih objekata i hotelskog kompleksa započene za osam godina, navela je Davidovićeva i dodala da su na konkursu za zakup zemljišta ponude dostavili Bromont inženjering, konzorcijum Golf holders i Golden golf, kao i konzorcijum Golf siti i Golf holders.

Osim predvidjene brzine izgradnje objekata, glavni kriterijum bila je finansijska ponuda, a Davidovićeva je kazala da ponuđači imaju rok od osam dana da se žale na odluku konkursne komisije, nakon čega će biti objavljeno više detalja o pobedničkoj ponudi.

Prema ranijim navodima medija, izgradnja terena mogla bi da košta oko 40 miliona evra, a vrednost čitavog projekta bila bi između 300 i 500 miliona evra.

Investitor će ugovorom biti obavezan i da u prvih pet-šest godina izgradi golf teren i objekte golf kluba, čija je procenjena vrednost oko 40 miliona evra, a potom u sledeće dve godine i obdanište. Ako sve bude išlo po planu, ovaj kompleks bi trebalo da bude jedan od najvećih te vrste na Balkanu.

Cilj opštinske vlasti bio je da ovim zakupom zemljišta i izgradnjom kompleksa zaposli hiljada ljudi, a naplaćivanjem nadoknade za uređenje i korišćenje zemljišta dobije sredstva da gradi infrastrukturu koja će privući nove investitore.

U Srbiji, prema podacima sa interneta, postoje tereni za golf kod Gornjeg Milanovca, na beogradskom izletištu Ada Ciganlija i u Vojvodini, a tereni za kriket još ne postoje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: