Akcija Soja proteina 3.103 dinara

Cena akcije kompanije Soja protein na završetku današnjeg trgovanja na Beogradskoj berzi najniža je u poslednjih godinu dana.

Izvor: B92

Petak, 22.02.2008.

14:22

Default images

Cena akcije bečejskog Soja proteina iznosila je danas na zatvaranju Beogradske berze 3.103 dinara, što je najniža cena u proteklih godinu dana trgovanja akcijama te kompanije.

U februaru 2007. godine ove akcije su bile u fazi snažnog i intenzivnog rasta, nakon kojeg su, krajem aprila, dostigle svoj istorijski maksimum od 6.699 dinara, podsećaju iz brokerske kuće PS Broker.

„Očigledno je da split akcija sproveden tačno pre mesec dana nije urodio plodom, s obzirom na to da je bilo očekivano da ove akcije povećaju svoju likvidnost, pa tako, verovatno i svoju cenu. Međutim, u poslednjih mesec dana, akcije Soja proteina pale su za gotovo 10 odsto“, naveli su u toj borkerskoj kući.

Upravni odbor Soja proteina je pre dva dana odlučio da emituje novu emisiju akcija, kako bi povećao kapital kompanije. Emisiona cena akcija je 3.445 dinara, što je za 342 dinara više od trenutne cene na berzi.

U PS Brokeru ističu da je Soja protein najdirektniji mogući primer koliko društvena i politička dešavanja mogu uticati na poslovnu politiku i planove domaćih kompanija.

„Soja protein je akcija sa A listinga beogradske berze i kao takva predstavlja jednu od najkvalitetnijih hartija na srpskom tržištu kapitala, pa je više nego očigledno kakve probleme zbog stanja tržišta ona može imati, a na koje ne može uticati“, kažu u toj brokerskoj kući.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: