Kruševacput u vlasništvu Europarka

Beogradska kompanija Europark novi je vlasnik preduzeća Kruševacput, kažu u kruševačkom preduzeću.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.02.2008.

15:18

Default images

Time je okončana tromesečna vanberzanska prodaja većinskog paketa akcija kruševačke putarske firme, a "za 97 odsto kapitala Kruševacputa novi vlasnik platio je oko deset miliona evra, odnosno 125 evra po akciji", rekao je predsednik Nadzornog odbora Kruševacputa Marjan Milojević.

On je precizirao da je Europark kupio 28 odsto akcija od Borovicatransportputa, kao i oko 69 odsto akcija od malih akcionara, sadašnjih i bivših radnika tog preduzeća.

"Novac od prodaje je uplaćen na račune akcionara, a ovih dana zakazaćemo i Skupštinu preduzeća na kojoj će biti verifikovana nova vlasnička struktura", kazao je Milojević i dodao da su okončana višemesečna sporenja zaposlenih u Kruševacputu povodom pronalaženja strateškog partnera.

On je podsetio da je prošle godine, kad je počela berzanska prodaja akcija Kruševacputa, neko kupovinom samo dve akcije podigao njihovu cenu na 38.400 dinara, a kasnije, u trenutku formiranja konzorcijuma, kupljene su još dve akcije firme po 20 odsto nižoj ceni, tako da se vrednost akcija tog preduzeća zaustavila na 31 hiljada dinara.

"Ta cena bila je prevelika za potencijalne kupce, pa smo uz pismeni pristanak akcionara, pristupili prevođenju akcija u udele, tako da je Kruševacput u vanberzanskom postupku prodat kao d.o.o. Europarku kao najpovoljnijem ponuđaču", objasnio je Milojević.

Prema Milojevićevim rečima, novi vlasnici ne nameravaju da smanjuju broj zaposlenih, kojih je sada u Kruševacputu oko 650.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: