Uplata za RTB Bor ističe 13. marta

Rok za uplatu 466 miliona dolara za kupovinu Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) "Bor" ističe u četvrtak 21. februara.

Izvor: Beta

Sreda, 20.02.2008.

08:35

Default images

U slučaju produženja roka, poslednji dan za uplatu novca, koju je austrijska kompanija Atek ponudila na tenderu za kupovinu RTB-a, je 13. mart. U Agenciji su potvrdili da je Atek je do sada uplatio licitacionu garanciju od 10 miliona dolara, ali da još nije uplatio 60 miliona dolara što je "druga garancija za dobro izvršenje posla".

Prema navodima TV Bora, Agencija za privatizaciju će za nekoliko dana, pošto Atek uplati novac, uputiti novi poziv za prijavu potraživanja od borskog kombinata bakra, nakon čega će se znati koliko ta kompanija duguje.

Prema podacima iz 2004. godine, RTB duguje 680 miliona dolara, od čega više od 70 odsto otpada na dugovanja prema državi.

Ugovor o prodaji imovine RTB Bora potpisan je 7. februara. Atek je na tenderu ponudio cenu od 466 miliona dolara i ima obavezu da investira 230 miliona dolara u modernizaciju proizvodnje.

Drugi tender za prodaju imovine RTB-a objavljen je 31. avgusta prošle godine, jer prvorangirani ponuđač na prvom tenderu, rumunska kompanija Kuprom (Cuprom) ni u dodatnom roku nije uplatila cenu od 400 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: