Izbor društveno odgovornih firmi

U Privrednoj komori Srbije izabrane su kompanije koje su ušle u finalni deo takmičenja za društveno najodgovornija preduzeća.

Izvor: Tanjug

Utorak, 19.02.2008.

15:36

Default images

U okviru projekta "Uspostavljanje društvene odgovornosti preduzeća (CSR) u jugoistočnoj Evropi", saopštila je danas PKS, članovi žirija izabrali su pet kompanija u kategoriji velikih i pet u kategoriji malih i srednjih preduzeća koja su se plasirala u finalni deo takmičenja.

U kategoriji velikih preduzeća u prvih pet plasirali su se ''Bol pekidžing" (Ball Packaging) iz Beograda, ''Karlsberg" (Carlsberg) iz Čelareva, ''Erste Banka'' iz Novog Sada, ''Holcim'' iz Novog Popovca i ''Tigar'' iz Pirota.

U kategoriji malih i srednjih preduzeća u prvih pet plasirali su se ''Bivoda'' iz Vranja, ''Eukons'' iz Beograda, ''Jugohem'' iz Nove Pazove, ''Maja Promet'' iz Beograda i ''Ribbon-CMS''.

Od tih finalista, u obe kategorije, žiri je izabrao po tri preduzeća, koja konkurišu za CSR Nagradu. U kategoriji velikih kompanija za CSR Nagradu takmičiće se ''Bol pekidžing'' ''Karlsberg'' i ''Tigar '', dok će se u kategoriji malih i srednjih preduzeća takmičiti ''Bivoda'', ''Jugohem'' i ''Ribbon-CMS''.

O konačnom rangiranju društveno odgovornih preduzeća u Srbiji u obe kategorije odlučiće članovi žirija 29. februara, kada je predviđena i prezentacija preduzeća koja su se plasirala u finale.

Tri društveno najodgovornija preduzeća, u obe kategorije, biće nagradjena novčanom nagradom, skulpturom, poslovnim putovanjem i promocijom CSR programa u jugoistočnoj Evropi i Nemačkoj. Nagrada bi trebalo da bude dodeljena u martu.

Program, kojim je bilo obuhvaćeno 400 preduzeća u Srbiji, finansira Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne republike Nemačke, a sprovodi ga nemačka organizacija InWEnt GmbH iz Kelna. PKS je odredjena za nacionalnog partnera zaduženog za realizaciju planiranih zadataka i ostvarivanje ciljeva Projekta u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: