Ubrzo privatizacija "Brezovice"?

Privatizacija ski centra "Brezovica" moguće da će biti pokrenuta po ubrzanoj proceduri.

Izvor: B92

Utorak, 19.02.2008.

11:09

Default images

Potpredsednik vlade Srbije Božidar Đelić rekao je u Štrpcu da se, što se tiče procesa privatizacije "Brezovice", "ide ka nekom rešenju da to bude srpska privatizacija", izjavio je Tanjugu Jovica Budurić, generalni direktor hotela "Narcis" na Brezovici.

Budurić je naveo i da je menadžment "Ineks hotela" pre tri-četiri dana imao sastanak sa predstavnicima vlasti i podsetio da je još 27. decembra 2007. godine vlada donela i poseban zaključak u vezi rešavanja statusa tog hotelsko-ugostiteljskog kompleksa.

Generalni direktor "Ineks hotela" Jasminka Stanojčić potvrdila je Tanjugu da je, uz velike napore koje je uložio menadžment tog preduzeća, trenutno stanje pokrenuto sa mrtve tačke kao i da je sad na vlastima u Srbiji da pomenuti zaključak sprovedu u delo. Ona je naglasila da se u njemu ne spominju nikakvi rokovi kada je reč o završetku tog procesa privatizacije.

Sa druge strane, Kosovski elektronski mediji na albanskom jeziku kažu da je privatizacija kompleksa "Ineks-Brezovica" zaustavljena u 2007. godini i navode "da je ta odluka podelila Bord direktora u Kosovskoj Poverilačkoj Agenciji (KPA) pošto su se lokalni članovi tog Borda, usprotivili svojim međunarodnim kolegama, sa tvrdnjom da će odluka o odlaganju privatizacije udaljiti strane investitore sa Kosova".

Mediji, međutim, ističu i to da bez obzira što je "Bord rukovodstva u KPA proteklih meseci digao ruke od te privatizacije, odlučeno i da se privatizacija ovog kompleksa odloži za proleće 2008. godine".

Privatizacija ski centra "Brezovica" započeta je po srpskim propisima, a zaustavljena je 31. oktobra 2006. na osnovu zaključka Ministarstva privrede i po rešenju Trgovinskog suda koji je, po osnovu tužbe "Ineks hotela" izrekao zabranu raspolaganja kompleksom na "Brezovici".

Agencija za privatizaciju ponudila je KPA opciju da se napravi odgovarajući dokument u vezi sa procedurom prodaje, ali kako se nije pojavila obostrana zainteresovanost cela procedura je bila zaustavljena.

Posle dužeg vremena, tačnije početkom oktobra prošle godine mediji su objavili informaciju da je KPA potvrdila svoju odluku da nastavi privatizaciju turističkog kompleksa na Brezovici. Zamenik direktora te agencije Ahmet Šalja izjavio da je odluka postala "snažna" zbog zelenog svetla koje je KPA dobila iz kancelarije u Njujorku.

Ski centar na Brezovici vodi se kao imovina u poslovnim knjigama Holding kompanije "Ineks intereskport" iz Beograda i u državini je turističkog preduzeća "Ineks hoteli". U Ski centru je zaposleno 300 radnika, a sve aktivnosti centra svele su se na održavanje multietničkih seminara. Da bi se kompleks podigao na zahtevan nivo potrebna su hitna ulaganja od najmanje 300 do 500 hiljada evra.

Ski centar "Brezovica" je među najvećima u regionu, a sa stazama na visinama između 1.700 i 2.500 metara je registrovan i u Međunarodnoj skijaškoj federaciji (FIS).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: