Najlikvidnije akcije nastavile pad

Indeks najlikvidnijih srpskih akcija Belex15 na završetku današnjeg trgovanja zabeležio je pad od 0,11 odsto.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.02.2008.

11:10

Default images

Trgovanje je počelo padom Beleks15 od 0,5 do 0,7 odsto, da bi pred kraj prvog sata dostigao minus od 1,19 odsto. Do kraja trgovanja indeks se stabilizovao, pa je na kraju dana zabeležio neznatan pad od 0,11 odsto.

U poslovanju je ubeležen promet od 90,14 miliona dinara (1,08 miliona evra), četiri puta manji nego poslednjeg radnog dana prethodne sedmice. Učešće stranih investitora u ukupnoj i trgovini akcijama bilo je oko 47 procenata pri čemu kod kupovine akcija 57, a kod prodaje 38,5 odsto.

Najveći rast u kontinuiranoj trgovini ubeležio je Velefarm [VLFR], od 7,8 odsto, uz promet od 2,72 miliona dinara, a sledi Soja protein [SJPT] čija je hartija poskupela 5,5 odsto, uz promet od 4,72 miliona.

Na listi većih dobitnika su i Agrobanka [AGBN] sa skokom od 4,65 odsto i solidnim prometom od 5,36 miliona dinara, Politika [PLTK] sa rastom većim od četiri procenta i Progres [PRGS] sa plusom nešto većim od tri odsto.

Gubitnike predvodi kompanija čije su akcije listirane na A Listingu, pirotski Tigar [TIGR], sa padom od 6,25 odsto i prometom malo većim od milion dinara. Akcije Globos osiguranja [GLOS] pojeftinile su za bezmalo pet odsto, zrenjaninskog Radijatora [RDJZ] za četiri, Imleka [IMLK] za nepuna četiri procenta, a holdinga Univerzal [UNVR] za 3,7 odsto.

Najvredniji promet, od 26,82 miliona dinara, bio je u trgovini akcijama niške AIK banke [AIKB], a cena te vlasničke hartije porasla je 0,78 odsto, na 9.250 dinara. Uz Agrobanku i Soju protein, prometom su se izdvojili i Privredna banka [PRBN], sa 3,9 miliona dinara, i Dunav osiguranje [DNOS], sa tri miliona.

U trgovini po metodu preovlađujuće cene najveći promet, od 2,8 miliona dinara, bio je u trgovini akcijama Sintelona [SNTLM]. Prometi nešto veći od milion dinara registrovani su na tom segmentu i u trgovini akcijama beogradske NLB LHB banke [LHBN], zemunskog Unifarma [UNFZ] i beogradske Vodoterme [VDTR].

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: