RTB: Za nadoknade 25 miliona evra

Od novca uplaćenog za Rudarsko-topioničarski basen "Bor", oko 25 miliona evra biće izdvojeno za isplatu nadoknade zaposlenima.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 18.02.2008.

08:55

Default images

Pomoćnik ministra za ekonomiju i regionalni razvoj Nebojša Ćirić izjavio je da je neosporno da će se od novca uplaćenog za Rudarsko-topioničarski basen (RTB) "Bor", oko 25 miliona evra izdvojiti za isplatu nadoknade zaposlenima u tom preduzeću.

On je time opovrgao izjavu vršioca dužnosti generalnog direktora RTB-a Miodraga Conića, da je Ministarstvo za ekonomiju povuklo tekst protokola o isplati nadoknade radnicima.

Conić je u saopštenju za javnost na sajtu RTB-a, naveo da predstavnici Vlade Srbije i sindikati RTB-a "nisu potpisali nikakav sporazum o isplati nadoknade od 200 evra po godini staža zaposlenima u tom preduzeću, već samo predlog koji nema pravno dejstvo", i koji je "ministarstvo odlučilo da povuče".

Ćirić je, međutim, podsetio na izjavu ministra Mlađana Dinkića da će deo novca uplaćenog za RTB biti upotrebljen za isplatu nadoknade,
ali da je na sindikatima da odluče da li će se taj novac raspodeliti i bivšim radnicima RTB-a i penzionerima.

"Ne verujem da je bilo ko bio spreman da izađe u javnost sa obećanjima o isplati nadoknade, i da onda od toga odustane. Bilo bi to ravno samoubistvu", rekao je Ćirić agenciji Beta.

Desetak hiljada bivših i penzionisanih radnika RTB-a smatra da ima zakonsko pravo na isplatu nadoknade, zbog čega su nedavno u Boru i Majdanpeku organizovali velike proteste i blokadu ulaza u RTB.

Oni su prozvali sindikate, ali i Conića, zbog toga što nisu insistirali da i bivši radnici budu uključeni u isplatu nadoknade, pošto budući vlasnik uplati novac za to preduzeće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: