Rubin prodao 7,5 mil. litara vina

Proizvođač vina i alkoholnih pića Rubin iz Kruševca povećao je u prošloj godini prodaju vina za 32 odsto na 7,5 miliona litara.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 18.02.2008.

08:16

Default images

Zamenik generalnog direktora te firme Dejan Debeljaković rekao je da je rast ostvaren zahvaljujući povećanju prodaje u ugostiteljskom sektoru i vinima brenda "tera lazarika", kojih je podato oko 500 hiljada boca.

Kako je istakao, Rubin planira da u 2008. godini poveća prodaju vina za 15 odsto, na oko 8,6 miliona litara i objedini prodaju sa srodnim članicama grupacije Invej u okviru koje posluje.

Precizirao je da će Rubin, Albus, Vital i Medela, četiri od 15 kompanija koje posluje u okviru Inveja biznismena Predraga Rankovića Peconija, zajednički prodavati robu preko matične kompanije.

Debeljaković je ocenio da Rubin ima prostora za dalje širenje na tržištu pošto prema procenama kompanije i zajednice proizvođača Vrenje ima nešto manje od 40 odsto tržišnog udela u prodaji vina u Srbiji.

"To je bio jedan od razloga da se na slavu vinara svetog Trifuna plasira novo vino 'talija' od sorti grožđa italijanski i rajnski rizling, a biće lansirano i crveno vino istog brenda koje će biti ekpaža vina merlo i game", kazao je Debeljaković i dodao da je u planu dalje širenje plantaža kupovinom zemljišta i zakupljivanjem od države, svake godine novih 200 hektara.

Prema njegovim rečima, trenutno se izvozi oko 10 odsto proizvodnje vina, što je značajno više nego prethodnih godina, ali je u planu dalji rast izvoza.

"Prošle godine je započet izvoz u Nigeriju, a Rubinova vina su prisutna na tržištima Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije i Crne Gore, dok Rubin ima i standardne kupce u Švajcarskoj, Nemačkoj i SAD", dodao je Debeljaković.

Rubinov brend broj jedan među prirodnim alkoholnim pićima je "vinjak", podsetio je, a godišnje se proda oko 5,5 miliona litara, što je ustaljena količina u poslednjih sedam godina.

Debeljaković je najavio da će sredinom marta početie prodaja nove votke iz Rubinove proizvodnje za koju su dizajn boce uradili studeniti Fakultera primenjenih umetnosti, a u ovoj godini je planiran i novi dizajn "vinjaka vs".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: