Do sada 295.000 prijava za akcije

Od početka prijavljivanja za besplatne akcije na šalterima "Pošte Srbije" za akcije se upisao ukupno oko 295.000 građana.

Izvor: B92

Sreda, 30.01.2008.

13:53

Default images

U istom periodu na šalterima je otvoreno oko 160 hiljada dinarskih računa građanima koji ih do sada nisu imali, a kol centar "Pošte Srbije" primio je 60 hiljada poziva. Komisija, koja izlazi na teren, do sada je evidentirala za besplatne akcije i skoro tri hiljade nepokretnih građana.

U "Pošti Srbije" navode da se prijavljivanje građana obavlja bez problema i gužvi na šalterima, a ukoliko bude nastavljen ovim tempom, čitav proces prijavljivanja mogao bi da bude završen za mesec i po dana.

Oko četiri miliona građana moći će da se prijavi za podelu akcija do 31. jula na posebnim, vidno obeleženim šalterima Pošte, kojih ima više od 600, a u slučaju gužvi, i svi ostali šalteri u poštama preuzimaće taj posao jer su za to osposobljeni.

Građani se za besplatne akcije prijavljuju uz ličnu kartu i karticu tekućeg računa. U slučaju da građanin nema tekući račun, Pošta mu odmah na istom šalteru dodeljuje broj računa. Na šalterima pošta građani potpisuju zahtev za besplatne akcije u dva primerka, od kojih će jedan biti upućen u Agenciju za privatizaciju, a drugi ostaje podnosiocu zahteva i ubuduće će sva obaveštenja dobijati na kućnu adresu. Agencija za privatizaciju će, posle provere podataka, najkasnije do kraja godine građane pismeno obaveštavati da li imaju pravo na besplatne akcije.

Građani će u podjednakoj vrednosti dobiti akcije šest javnih prduzeća - Naftne industrije Srbije, Elektroprivrede Srbije, Telekoma Srbija, Jat ervejza, Aerodroma "Nikola Tesla" i Galenike, ali njima neće moći da trguju u narednih šest meseci, dok se ta preduzeća ne privatizuju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: