Pojeftinjenje goriva od subote?

Gorivo u Srbiji trebalo bi od vikenda da pojeftini, zbog pada cena sirove nafte.

Izvor: B92

Utorak, 29.01.2008.

10:40

Default images

U Ministarstvu rudarstva i energetike kažu da će u četvrtak napraviti presek cena nafte na svetskom tržištu i kretanja kursa dolara, tako da će se nove cene primenjivati od subote, ali nisu mogli da potvrde da će naftni derivati i pojeftiniti.

Poslednja promena cena goriva izvršena je 16. januara kada je gorivo poskupelo za 6,58 odsto, odnosno u proseku za oko 3,5 dinara po litru.

Cena motornog benzina (MB) i bezolovnog motornog benzina (BMB) od 95 oktana je 94,66 dinara za litar, dok se dizel D-2 prodaje za 81,57 dinara po litru. Evrodizel se prodaje za 89,14 dinara za litar, a Eko 3 dizel za 85,08 dinara.

Uredbom o formiranju osnovne cene derivata predvidjeno je da se domaće cene goriva na 15 dana uskladjuju sa cenom nafte na svetskom tržištu i kursom američkog dolara ukoliko se ukupna cena nafte promenila za 1,5 odsto, bez obzira na to da li se radi o povećanju ili smanjenju cene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: