FAM Farm gradi fabriku u Kruševcu

Kruševačka fabrika lekova FAM Farm je najavila gradnju moderna, automatizovana fabrika lekova u tom gradu.

Izvor: Beta

Petak, 21.12.2007.

17:45

Default images

Kompanija je potpisala sa poslovodstvom Industrije mašina i komponenata 14. oktobar ugovor o kupovini dela zemljišta tog preduzeća radi izgradnje nove fabrike lekova.

FAM Farm, koji je od prošle godine u vlasništvu rumunskog investicionog fonda Tender grupa, parcelu od 60,2 hektara platio je 1,1 miliona evra, a direktor kruševačke fabrike lekova Radmilo Živković je rekao da na toj parceli već ima izgrađenih objekata i da je ona potpuno infrastrukturno opremljena.

"Projekat za fabriku koja bi trebalo da ima pet hiljada kvadrata proizvodnog prostora je već spreman i izgradnja će krenuti na proleće, sa početkom građevinske sezone" rekao je on i dodao da će se u novoj fabrici proizvoditi više grupa lekova koji će se plasirati na evropsko tržište.

On nije želeo da precizira kada se očekuje da fabrika bude završena, kao ni koliko će novih radnih mesta biti u njoj otvoreno, naglasivši da do tog dela razgovora sa vlasnicima još nije došlo.

FAM Farm je aukcijski prodat u julu 2006. godine konzorcijumu koji je zastupao Dejan Minić za 136 miliona dinara, uz obavezu investiranja 88 miliona dinara, a Tender grupa je preuzimanjem kupoprodajnog ugovora od prethodnog vlasnika preuzela i obaveze koje iz njega proističu.

Tender grupa, koja u svom vlasništvu ima 38 firmi različitih delatnosti, a u Rumuniji ima više od 20 hiljada zaposlenih, u Kruševcu osim FAM Farma poseduje i hotel Novi Palas, a u Srbiji još i fabriku duvana Tobako i nešto više od 45 odsto hotela Vrujci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: