Srbija izvozi oružje u Irak?

Preduzeće Jugoimport SDPR ugovorilo je sa iračkim ministarstvom odbrane izvoz u iznosu od 230 miliona dolara, kaže Dragan Šutanovac.

Izvor: B92

Petak, 21.12.2007.

10:53

Default images

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je da je državno preduzeće Jugoimport SDPR potpisalo ugovor sa iračkim ministarstvom odbrane, vredan 230 miliona dolara, o izvozu proizvoda srpske odbrambene industrije u tu državu.

Ne precizirajući o kojim proizvodima se radi, Šutanovac je rekao da će realizacija tog posla omogućiti bolji položaj domaće odbrambene industrije, kao i bolji standard zaposlenih u toj značajnoj privrednoj grani.

Delegacija iračkog ministarstva odbrane jesenas je dva puta boravila u Srbiji, a bila je i u poseti kragujevačkoj fabrici "Zastava Oružje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: