Radnici Simpa naplatili dugove

Bivši radnici Simpa prinudno su naplatili 1,17 milijardi dinara dugovanja za neisplaćene zarade.

Izvor: Beta

Četvrtak, 20.12.2007.

17:05

Default images

Zbog toga su računi te vranjanske fabrike bili blokirani nekoliko dana, kazao je predstavnik malih akcionara Vojislav Stojanović.

Stojanović objašnjava da je blokada rezultat tužbi 1.896 radnika koji su poslednjih nekoliko godina proglašeni za tehnološki višak, a za zarade, doprinose i kamate potražuju 1,17 milijardi dinara.

Novine Vranjske danas su objavile, pozivajući se na podatke sa sajte Narodne banke Srbije, da je 26 računa kompanije Simpo bili su blokirani poslednjih 12 dana zbog prinudne naplate.

Prvog dana 6. decembra, blokada je iznosila 1,16 milijardi dinara, odnosno 13,5 miliona evra, a prethodila su joj rešenja o prinudnoj naplati doneta po presudama Trgovinskog suda u Leskovcu i Višeg trgovinskog suda u Begradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: