Zastava prodaje delove ruskom VAZ-u

Delovi za petostepeni menjač, koje proizvodi fabrika "Zastava automobili", uskoro će se izvoziti u Rusiju.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.12.2007.

08:28

Default images

Preduzeće "Mehanička obrada" u sastavu fabrike "Zastava automobili" potpisaće uskoro sa ruskim VAZ-om ugovor o izvozu delova za petostepeni menjač, a izvoz u narednih godinu i po bio bi vredan oko 3,5 miliona evra, saopštila je informativna služba kragujevačke fabrike.

Od ruskog partnera stigli su potvrda porudžbine i obaveštenje da će saradnja biti nastavljena i u narednoj godini, a trenutno se radi na tome da se ugovor produži, navodi se u saopštenju i dodaje da će izvoz početi juna iduće godine i trajati do kraja 2009. godine.

Kako je saopšteno, s tom ruskom kompanijom, kojoj je u protekle tri godine "Mehanička obrada" izvezla delove za petostepeni menjač vredne 1,6 miliona evra godišnje, dogovorene su i aktivnosti za proizvodnju rezervnih delova za automobile za rusko tržište.

U prethodna dva meseca pregovarano je i sa drugim istočnoevropskim proizvođačima automobila, tako da se očekuje potpisivanje ugovora o još jednoj isporuci delova i sklopova iz fabrike "Mehanička obrada" u narednih godinu dana u vrednosti od oko tri miliona evra, dodaje se u saopštenju, ali se ne precizira o kojim se kompanijama radi.

Fabrika "Mehanička obrada" se priprema i za dobijanje sertifikata TS 16949, kako bi preduzeće moglo da izvozi zupčanike i komponente i na zapadnoevropsko tržište.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: