Krušik izvezao 38 odsto proizvodnje

Fabrika akumulatora Krušik je u toku ove godine ostvarila izvoz 38 odsto ukupne proizvodnje akumulatora.

Izvor: Tanjug

Sreda, 19.12.2007.

15:26

Default images

Akumulatori su izvoženi na tržišta Evropske unije, Rusije i bivših jugoslovenskih republika, a ostvarena je rekordna proizvodnja čija je ukupna vrednost procenjena na više od dva miliona evra.

Fabrika, koja je pre pola godine privatizovana, ostvarila je veoma dobre poslovne rezultate, premašivši sva očekivanja, uz realizovani izvoz na više inostranih tržišta, izjavili su predstavnici i vlasnici fabrike, koja je nekada bila sastavni deo valjevačke holding korporacije Krušik.

U 2008. planira se i izvoz na tržište Egipta i u neke druge zemlje, najavili su predsednik Upravnog i Izvršnog odbora fabrike Kristofer Čarls Buters i Zoran Peručić.

Takođe, predviđa se dalje povećanje proizvodnje Krušika za čak 20 odsto, kao i povećanje izvoza za čak 62 odsto od ukupne proizvodnje akumulatora, poboljšanje tehnologije i nabavka savremene opreme.

Fabrika trenutno zapošljava oko 200 radnika, čije se zarade redovno isplaćuju, rečeno je, uz napomenu da su lični dohoci porasli u proseku na 18 hiljada dinara mesečno. Najavljeno je povećanje broja zaposlenih, posebno visokokvalifikovanih radnika i inženjera elektro i mašinske struke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: