“Zastava oružje”:Izvoz od 21 mil. €

Plan proizvodnje i realizacije „Zastava oružja” za narednu godinu iznosi 1,7 milijardi dinara, odnosno oko 21 milion evra.

Izvor: Danas

Sreda, 19.12.2007.

14:43

Default images

Od ukupno planiranog prihoda, 1,5 milijardi dinara trebalo bi da bude ostvareno izvozom pešadijskog naoružanja i lovačko-sportskog oružja na inostrana tržišta.

U Upravnom odboru tog preduzeća smatraju da je plan proizvodnje i realizacije te fabrike za 2008. ne samo realan, jer je zasnovan na već potpisanim ugovorima sa inostranim partnerima, već da do kraja ove ili početkom naredne godine može dodatno da bude uvećan novim izvoznim aranžmanima.

Do sada ugovoreni izvozni poslovi za 2008, u vrednosti od oko 20 miliona evra, predstavljaju rekordni plasman proizvoda te fabrike na inostranim tržištima u poslednjih 15 godina.

Treba, takođe, podsetiti da se Zastavina fabrika oružja naredne godine vraća na Bliski istok, pošto je sa Ministarsvom odbrane Iraka ugovorena isporuka pešadijskog naoužanja u tu zemlju vredna 3,5 miliona dolara.

„Zastava oružje” će u 2008. nastaviti i saradnju sa američkim Remingtonom. Procenjuje se da će sledeće godine, posredstvom te američke kompanije, na tržište SAD biti izvezeno Zastavino lovačko-sportsko oružje u vrednosti od oko tri miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: