Investicije u EPS 5,2 mlrd. evra

Elektroprivreda Srbije (EPS) će u narednih pet godina u postojeće i nove objekte investirati oko 5,2 milijarde evra.

Izvor: Beta

Sreda, 19.12.2007.

11:57

Default images

Generalni direktor tog javnog preduzeća Vladimir Đorđević je za kompanijski list "Kilovat čas" rekao da će te investicije EPS obezbediti sam ili u saradnji sa strateškim partnerima.

Među većim ulaganjima su, kako je naveo, izgradnja reverzibilne hidroelektrane Bistrica i otvaranje novog kopa Rudarskog basena Kolubara u Vreocima.

Đorđević je rekao da EPS trenutno realizuje "niz važnih investicija koje premašuju 350 miliona evra", od čega će domaća preduzeća dobiti poslove vredne 200 miliona evra.

Prema njegovim rečima, nastavlja se i sa izgradnjom novih distributivnih objekata, revitalizacijom i moderinzacijom postojećih, kao i nabavkom novih brojila. "Cilj je jasan - povećati pouzdanost snadbevanja kupaca i smanjiti gubitke električne energije", istakao je generalni direktor EPS-a.

Đorđević kaže da su u toku su i velike investicije u zaštitu životne sredine, ističući da će EPS do 2015. godine u te ekološke projekte uložiti 1,2 milijarde evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: