KD osniva još jedan fond u 2008.

Društvo za upravljanje investicionim fondovima “KD investment” je najavilo osnivanje još jednog otvorenog investicionog fonda.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.12.2007.

11:53

Default images

Direktor „KD investmenta“ Dušan Lahe je rekao da će novi otvoreni investicioni fond biti osnovan u prvom kvartalu 2008. godine On je dodao i da javni poziv za upis investicionih jedinica za njihov prvi investicioni fond u Srbiji „KD ekskluziv“ traje do 20. decembra.

Prema njegovim rečima, procena je da su trenutna dešavanja na Beogradskoj berzi dobar početak za kupovinu akcija srpskih preduzeća i naglasio da ulagači na dugi rok ne treba da brinu o sigurnosti novca koji su uložili u fond.

Lahe kaže i da je zakon o investicionim fondovima u suštini dobar, ali da bi ga trebalo menjati u delu koji ograničava da ne može da se uloži više od 30 odsto imovine fonda u inostranstvo, jer bi to „povećalo prihode fondova“.

Direktor slovenačke „KD grupe“ Matjaž Gantar je rekao da ta grupa posluje od 1992. godine i upravlja sa ukupnom imovinom od milijardu evra u 25 investicionih fondova u Sloveniji, Hrvatskoj, Slovačkoj, Rumuniji i Bugarskoj.

On kaže da su investicioni fondovi „apsolutna budućnost“, jer je to i svetski trend, i naveo da njihov prvi investicioni fond u Sloveniji ima prinos od 25 odsto godišnje, računato u evrima za 15 godina poslovanja. Gantar je, takođe, najavio i da će za godinu ili dve „KD grupa“ početi u Srbiji i da radi poslove životnog osiguranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: